Over Know How Acoustics

Vanaf 1999 werk ik, Bert van Wieren, onder de naam Know How Acoustics als zelfstandig geluidsadviseur. Van oorsprong ben ik een bouwkundig ingenieur. In 1986 ben ik gestart bij een ingenieursbureau in de vaksectie Bouwfysica. Al snel ontdekte ik dat mijn passie lag bij de akoestiek en ben ik mij in die richting gaan specialiseren. Ik heb onder andere met succes de gerenommeerde opleiding Hogere Cursus Akoestiek in Antwerpen gevolgd. In meer dan 25 jaar heb ik mij verder ontwikkeld en een enorme schat aan praktijkervaring opgedaan.

Niet één project is gelijk aan het andere. Voordat ik een opdracht accepteer geef ik er de voorkeur aan om eerst op locatie een persoonlijk gesprek met u te hebben. Dit gesprek geeft mij de mogelijkheid om mij goed in te leven in de situatie en uw wensen. Op heldere wijze wordt u geïnformeerd over alle facetten van het onderzoek. Tevens heeft u uitgebreid de gelegenheid om vragen te stellen. Vervolgens ontvangt u een vrijblijvende offerte met een duidelijke omschrijving van de werkzaamheden.

Het onderzoek wordt geheel door mijzelf verricht. Daarmee heeft u één aanspreekpunt en bent u ervan verzekerd dat alle werkzaamheden uitsluitend door één, goed opgeleide persoon met een gedegen werkervaring worden verricht.
In de eindfase ontvangt u, zoals gebruikelijk, het onderzoeksrapport. Hiermee is de opdracht echter nog niet afgerond. Know How Acoustics staat bekend om zijn uitstekende nazorg. Op uw verzoek worden de uitgangspunten en resultaten van het onderzoek mondeling toelicht.

Bij Know How Acoustics gaat de advisering verder dan bijvoorbeeld het maken van een fraai driedimensionaal computermodel. Naast het in kaart brengen van een bestaande situatie, ben ik goed in het maken van een geluidsprognose van uw nieuwe plannen. Ik weet tot hoever lawaai op een praktische wijze gereduceerd kan worden en wat er op dit punt redelijkerwijs van u verlangd kan worden. Bovendien heb ik een uitstekende kennis van de wetgeving. Ik kom op voor uw belangen op. Als het nodig is tot aan de Raad van State.